Nowy Dyrektor IT w ArchiDoc

ArchiDoc SA powołał nową osobę w strukturach działu IT. Stanowisko dyrektora objął Bartosz Krakowiak, a do jego zadań należy m.in. realizacja projektów wdrożeniowych oraz zarządzanie pracą działu IT.

Dlaczego warto skorzystać z usług outsourcera?

W Polsce oraz na świecie outsourcing staje się z roku na rok coraz popularniejszy. Według badań firmy ArchiDoc o tym, że warto korzystać z outsourcingu, jest przekonanych już ponad 58% polskich przedsiębiorców. W ciągu dwóch lat liczba ta może znacząco wzrosnąć.

Likwidacja szkody – kluczowy element dla ubezpieczonego i ubezpieczyciela

W celu usprawnienia procesów związanych z likwidacją szkód ubezpieczyciele decydują się na współpracę z firmami outsourcingowymi. Podmioty wyspecjalizowane w świadczeniu takich usług oferują nie tylko wiedzę, jak zoptymalizować dany obszar, ale także nowoczesne zaplecze technologiczno-sprzętowe.

Branża finansowa otwarta na outsourcing

Dla sektora finansowego back-office pozostaje niezmiennie jednym z najatrakcyjniejszych obszarów do wyoutsourcowania. Z badań spółki ArchiDoc wynika, że z outsourcingu zarządzania dokumentacją korzysta już 77% przebadanych przedsiębiorstw z tej branży, jest to wzrost aż o 18 punktów procentowych od 2008 roku.

Polski rynek BPO na tle Europy

Od kilkunastu lat sektor BPO (Business Process Outsourcing) w Polsce dynamicznie wzrasta, a kończący się właśnie 2010 rok możemy uznać za jeden z najlepszych. Patrząc z perspektywy globalnej, branża BPO doskonale poradziła sobie z kryzysem. Cieszy również fakt, że Polska – jako jedyny kraj w Europie – odnotowała w tym trudnym czasie wzrost gospodarczy.

Outsourcing back-office na rynku polskim

Z przeprowadzonego przez spółkę ArchiDoc badania rynku outsourcingu wynika, że polskie przedsiębiorstwa najczęściej decydują się na powierzenie podmiotom zewnętrznym procesów z zakresu back-office. W 2008 roku 29% firm deklarowało, że korzysta z tego typu usług, obecnie jest to aż 48%.

ArchiDoc rozszerza kontrakt z Bankiem Millennium

ArchiDoc SA poszerzył zakres kontraktu z Bankiem Millennium o nowe usługi. Aktualnie oprócz obsługi kancelarii umowa obejmuje także sortowanie i dystrybucję korespondencji wewnątrz banku oraz zarządzanie materiałami marketingowymi.

Wyniki III edycji badań rynku outsourcingu w Polsce

Według najnowszych badań zrealizowanych na zlecenie spółki ArchiDoc wynika, że w ciągu dwóch lat zainteresowanie usługami outsourcingowymi wśród polskich firm wzrosło o blisko 10%. Spośród 200 przedsiębiorstw biorących udział w tegorocznym badaniu, aż 58% zadeklarowało, że korzysta z usług instytucji zewnętrznych.

ArchiDoc świętuje Dzień Kodu Kreskowego

W 1974 roku po raz pierwszy sprzedano produkt oznaczony kodem kreskowym. Wynalazek prostego ciągu pionowych kresek zrewolucjonizował i znacznie usprawnił działalność milionów firm na całym świecie.

III edycja badań rynku outsourcingu w Polsce

Agencja badawcza IPSOS na zlecenie spółki ArchiDoc rozpoczęła właśnie badanie rynku outsourcingu w Polsce. Obie firmy już po raz trzeci przeanalizują wspólnie polski segment BPO.

Nowe centrum operacyjne ArchiDoc w Chorzowie

ArchiDoc w związku z dynamicznym rozwojem podjął decyzję o uruchomieniu nowego centrum operacyjnego. Spółka podpisała umowę z Prologis Polska na wynajem powierzchni zlokalizowanej w parku logistycznym w pobliżu Katowic i Chorzowa.

Grupa ArchiDoc zwiększa zatrudnienie o 300 osób

Grupa ArchiDoc SA rozbudowuje swoje struktury. W lipcu zatrudnienie wzrosło o ponad 300 pracowników, co oznacza, że obecnie na rzecz całej Grupy ArchiDoc pracuje niemal 900 osób.

ArchiDoc zdobywcą tytułu Najwyższa Jakość QI 2010

ArchiDoc SA w tegorocznej edycji konkursu Quality International uzyskał tytuł Najwyższej Jakości w kategorii usług. Ideą przedsięwzięcia jest wzmacnianie potencjału polskiego rynku oraz propagowanie nowych wzorców jakości.

ArchiDoc dla CANAL+ Cyfrowy

ArchiDoc SA podjął współpracę ze spółką CANAL+ Cyfrowy w zakresie obsługi korespondencji klienckiej. Współpraca jest realizowana w z wykorzystaniem systemu kancelaryjnego INDO.