24.01.2013

ArchiDoc po raz kolejny Gazelą Biznesu

ArchiDoc – firma wchodząca w skład Grupy Outsourcing Experts - zdobyła uznanie jury XIII edycji rankingu Gazele Biznesu. Spółka od 2009 r. systematycznie zwiększa przychody.

ArchiDoc – firma wchodząca w skład Grupy Outsourcing Experts – zdobyła uznanie jury XIII edycji rankingu Gazele Biznesu. Spółka od 2009 r. systematycznie zwiększa przychody.

– Gratuluję tytułu „Gazeli Biznesu” spółce ArchiDoc! To duże osiągnięcie spełnić wysokie wymagania konkursu, szczególnie w czasie kryzysu – powiedział Wojciech Kowalczuk, redaktor „Pulsu Biznesu” odpowiedzialny merytorycznie za ranking Gazel.

Jak tłumaczy Wojciech Kowalczuk, Gazela Biznesu to firma średniej wielkości, która dzięki niezwykle dynamicznemu rozwojowi doskonale daje sobie radę wśród nawet znacznie większych konkurentów. W razie zagrożenia z ich strony, po prostu ucieka do przodu. Taką strategię przyjął właśnie ArchiDoc, który na rynku outsourcingu zarządzania dokumentami skutecznie konkuruje z największymi międzynarodowymi koncernami.

– Spółka ArchiDoc jest obecna na polskim rynku blisko 20 lat. Choć na początku miała zasięg lokalny, obecnie jest ogólnokrajowym dostawcą usług dla największych przedsiębiorstw w Polsce i obsługuje ponad 300 klientów. W roku 2011 ArchiDoc stał się częścią Grupy Outsourcing Experts. Tytuł „Gazeli Biznesu” to ważne wyróżnienie, a dla naszych klientów kolejny dowód, że jesteśmy sprawdzonym, a jednocześnie dynamicznym partnerem biznesowym – podkreślił Konrad Rochalski, prezes ArchiDoc.

Tylko rok 2012 przyniósł spółce szereg nowych kontraktów i przedłużenie dotychczasowych: obsługę i obieg dokumentów związanych z likwidacją szkód dla Compensa TU, zarządzanie procesami kancelaryjnymi dla ING Banku Śląskiego, rejestrację i archiwizację dokumentacji w PZU i PZU Życie, digitalizację i rejestrację dużego wolumenu akt osobowo-płacowych dla Spółki Restrukturyzacji Kopalń, a także wiele innych.

ArchiDoc został uhonorowany wieloma nagrodami i wyróżnieniami potwierdzającymi systematyczny rozwój oraz dobrą kondycję finansową. Są wśród nich: Certyfikat Wiarygodności Biznesowej (2010), Przejrzysta firma (2009), Gazele Biznesu (2009) czy Diamenty Miesięcznika Forbes (2009).

„Gazele Biznesu” są przyznawane od 2000 r. W XIII edycji do rankingu zakwalifikowały się 4342 przedsiębiorstwa. Wg najnowszych danych GUS w Polsce działa prawie 4 mln firm.